Nieuws

Zomer rooster Kickboxing.

Goedemorgen strijders, ten behoeve van de aankomende vakantieperiode hierbij het ‘zomer rooster’. Het zomer rooster is van toepassing vanaf maandag 21 juli a.s. en eindigt op 1 september a.s. In die periode is er 1 keer per week kickboksen ter vervanging van de reguliere trainingen op dinsdag, woensdag en donderdag. De eerste centrale training is op dinsdag 23 juli a.s. De volgende centrale trainingen zijn op 30 juli, 6 augustus en 13 augustus. Locatie is onze dojo op de Mandenvlechterslaan 14E in Voorthuizen. Aanvang 19:15 tot 20:15. Thaikibo Dojo & Gym is zoals jullie gewend zijn slechts 1 keer per jaar gesloten. Dat is in de periode van 19 t/m 31 augustus. In Het kickboksen wordt in de week van 2 september a.s. hervat volgens de reguliere planning.
Wees welkom op de centrale training op dinsdag! OSU

Gymzaal De Brug Gesloopt

Beste Leden

Gymzaal De brug wordt begin maart  gesloopt. Tot dat de nieuwe Gymzaal klaar is (einde van het jaar). Vanaf Donderdag 7 mrt wijken wij voorlopig uit naar de Dojo aan de mandenvlechterslaan 14e te Voorthuizen.

Omdat de Dojo te klein is om met zn allen te trainen wordt de groep in  tweeën gedeeld

Trainings tijden: zijn dan 19:00 tot 20:00- en van 20:00 tot 21:00.

De meeste van jullie hebben al aangegeven welke tijd het beste uitkomt en ingedeeld,komt het toch niet uit neem contact met mij op zodat ik het kan veranderen!

met sportieve groeten

Osu Dicky

Osu

Betekenis van OSU(oesh). Osu betekent Geduld, Respect en Waardering. gebruikt in japanse vechtsport

Wanneer je een sterk lichaam en een sterke spirit wilt ontwikkelen is het noodzakelijk om je te onderwerpen aan een strenge training. Dit eist veel van jezelf en het is moeilijk, omdat je jezelf tot een punt brengt waarop je denkt: dit is mijn grens, en dan wil je stoppen, opgeven. Wanneer je dit punt bereikt, moet je tegen jezelf en je zwakheden vechten! Om dit te doen, moet je leren vol te houden. Maar bovenal moet je leren geduldig te zijn. Het opbrengen van dit geduld is OSU.

De reden dat je die harde training ondergaat, is dat je de zorg hebt over je eigen lichaam. En zorgzaam zijn voor jezelf is jezelf respecteren. Dit zelfrespect ontwikkel je en vermeerder je wanneer je respect hebt voor je leraar en je medestudenten. Wanneer je de dojo binnengaat, buig je en zeg je “Osu”. Dit betekent dat je de dojo respecteert en de tijd dat je daar traint. Dit gevoel van respect is OSU.

Tijden de training doe je zoveel mogelijk je best omdat je zelfrespect hebt. Wanneer je de training beindigt buig je naar je instructeur en je medestudenten en zeg je “Osu”. Als je vervolgens de dojo verlaat, stop je bij de deur, buig je en zeg je nog eens “Osu”. Je doet dat uit waardering. Dit gevoel van waardering is OSU.

Dus OSU is een erg belangrijk woord in het Vechtsport omdat het geduld, respect en waardering betekent. Daarom gebruiken we het woord “Osu” om ons er altijd aan te herinneren dat deze kwaliteiten onmisbaar zijn. OSU spreek je uit “Oesh”.