Osu

Betekenis van OSU(oesh). Osu betekent Geduld, Respect en Waardering. gebruikt in japanse vechtsport

Wanneer je een sterk lichaam en een sterke spirit wilt ontwikkelen is het noodzakelijk om je te onderwerpen aan een strenge training. Dit eist veel van jezelf en het is moeilijk, omdat je jezelf tot een punt brengt waarop je denkt: dit is mijn grens, en dan wil je stoppen, opgeven. Wanneer je dit punt bereikt, moet je tegen jezelf en je zwakheden vechten! Om dit te doen, moet je leren vol te houden. Maar bovenal moet je leren geduldig te zijn. Het opbrengen van dit geduld is OSU.

De reden dat je die harde training ondergaat, is dat je de zorg hebt over je eigen lichaam. En zorgzaam zijn voor jezelf is jezelf respecteren. Dit zelfrespect ontwikkel je en vermeerder je wanneer je respect hebt voor je leraar en je medestudenten. Wanneer je de dojo binnengaat, buig je en zeg je “Osu”. Dit betekent dat je de dojo respecteert en de tijd dat je daar traint. Dit gevoel van respect is OSU.

Tijden de training doe je zoveel mogelijk je best omdat je zelfrespect hebt. Wanneer je de training beindigt buig je naar je instructeur en je medestudenten en zeg je “Osu”. Als je vervolgens de dojo verlaat, stop je bij de deur, buig je en zeg je nog eens “Osu”. Je doet dat uit waardering. Dit gevoel van waardering is OSU.

Dus OSU is een erg belangrijk woord in het Vechtsport omdat het geduld, respect en waardering betekent. Daarom gebruiken we het woord “Osu” om ons er altijd aan te herinneren dat deze kwaliteiten onmisbaar zijn. OSU spreek je uit “Oesh”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s