5


THAIKIBO TRAKTEERT HET PUBLIEK

Zondag 6 februari werd er in Volendam een groot kickboksgala gehouden. Peter vd Steeg en Sjaak Dekker maakten hun opwachting in de ring namens Thaikibo.
Even was het onzeker of Peter wel kon vechten aangezien hij vlak voor vertrek nog 38.4 koorts had, maar eenmaal aangekomen in Volendam was de koorts gezakt en na overleg met de sportarts werd besloten dat Peter zijn wedstrijd mocht draaien.
Dicky Ririhena had zijn pupillen goed voorbereid. Dat was overduidelijk te zien aan de 2 prachtige Thaikibo-partijen waarop het publiek werd getrakteerd.


Voor Peter en Sjaak was het de eerste keer dat zij mochten aantreden op zo'n groot gala. Met een opkomst over een speciale 'catwalk' en een mega beeldscherm in de sporthal waarop je levensgroot te zien bent, dat is niet niks.
Dit goed georganiseerde gala door RINGS begon op tijd en ging van start met het voorstellen van de vechters aan het publiek en aan elkaar.Peter, de 100kg zware pupil van Ririhena vocht zijn tweede partij in de Nieuwelingen-klasse tegen Daan Kortland van Sportschool Stekelenburg/De Vries. Sjaak werd voorgesteld aan de plaatselijke held Jaap Sier van Komen Sport, beiden vechten hun eerste C-klasse partij.

De tweede partij van de avond was voor Peter. De eerste ronde ging erg goed voor onze bokser. Hij hield goed zijn afstand om vervolgens Kortland onder druk te zetten met een serie stoten gevolgd door low-kicks, die erg goed doorkwamen. Daar waar Kortland het initiatief nam, counterde Peter snel en scherp. Opvallend was te zien dat Peter, die eerder alleen bokste, nu in zijn wedstrijd goed zijn benen erbij betrok en meer trappen dan ooit uitdeelde. De eerste ronde heeft Peter meer punten gescoord dan zijn tegenstander. In de tweede ronde werd het spannender, maar Peter had de partij aardig onder controle. Hier en daar stapte hij achteruit om het overzicht te bewaren en ging daarna weer in de aanval. Kort voor het einde kwam een onverwachte high-kick van Kortland door en Peter kreeg 8 tellen, waardoor hij zijn partij op punten verloor.


Na de pauze was het de beurt aan Sjaak die het moest opnemen tegen een Volendamse 'thuis-vechter': Jaap Sier. Beide vechters waren de N-klasse doorgestormd met zeer goede resultaten en mochten nu hun eerste C-partij vechten. Sjaak maakte zijn opmars naar de ring ondersteund door snoeiharde muziek van Iron Maiden. De wedstrijd begon van beide kanten furieus. Er werd fel gevochten en de combinaties gingen over en weer. Helaas kreeg Sjaak een knie tegen zijn hoofd (hij ging gelukkig niet neer!) en Sier kreeg een openbare waarschuwing. Het leek Sjaak niet zoveel te doen, want hij knokte net zo hard door. In de tweede ronde lag het tempo nog steeds zo hoog en het publiek stond op zijn kop van enthousiasme. Tijdens een actie struikelde Sjaak en prompt kreeg hij 8 tellen, terwijl dat helemaal niet nodig was! Inmiddels begon de vermoeidheid er zichtbaar in de sluipen. Helemaal in de derde ronde, maar Sier had het ook bepaald niet makkelijk. Het werd een kwestie van overleven in de ring. Wie heeft de langste adem? Iedere keer wist Sjaak een combinatie te maken en zo allemaal punten bij elkaar te sprokkelen. Zijn tegenstander kon daar niet veel meer tegenin brengen en Sjaak wint deze thriller-partij op punten!
Na afloop van deze zinderende avond is trainer Dicky Ririhena vol lof over zijn pupillen: "Ik heb met trots gekeken naar Peter en Sjaak en gezien hoe zij gegroeid zijn. Van Peter was het erg jammer dat hij grieperig was, maar ik had niet verwacht dat hij zo een geweldige partij zou neerzetten. Hij luisterde goed naar mijn aanwijzingen en tot kort voor het einde stond hij op punten voor." Over de wedstrijd van Sjaak zegt Ririhena het volgende: "Grandioooooos zoals Sjaak heeft gevochten. De combinaties liepen als een trein, alles ging goed. Deze wedstrijd liet hij weer zien dat hij beschikt over een ijzersterk karakter en een enorm doorzettingsvermogen. Hij heeft zijn beste wedstrijd tot nu toe gevochten, en ik kijk al uit naar een vervolg hiervan!"