5


GLANSROL TOM BENNINK IN SPAKENBURG BIJ KICKBOKS / FREE FIGHT GALA "SECOND ROUND".

Een gezellig en sportief kickboksgala was een prima vulling van de zaterdagavond voor martial arts liefhebbers in Spakenburg. Een van de hoofdpunten van de avond was de wedstrijd van Voorthuizenaar Tom Bennink van Thaikibo.

Het organisatieteam rondom Heino Heiwegen had afgelopen zaterdag in Spakenburg een prima avond georganiseerd waarin kickboksen en free fight wedstrijden op het programma stonden. In de pauze van de avond was er ook een prima teakwondo demonstratie ter afwisseling. Voor Thaikibo stond er jammer genoeg maar een partij op het programma, die van Tom Bennink. Peter van der Steeg had zich vanwege een hardnekkige blessure vooraf moeten afmelden.

Een van de hoogtepunten van de avond was reeds bij de start van het programma. Tom Bennink van Dicky Ririhena's Thaikibo was erop gebrand een mooie partij neer te zetten. Tijdens het onlangs gehouden kickboks gala in Barneveld was er voor Bennink op het laatste moment geen partij aangezien zijn tegenstander niet kwam opdagen. Bennink stond dus op scherp in Spakenburg.


De tweede partij van de avond was voor het team van Thaikibo, wat naast Ririhena en pupil Tom Bennink ook bestond uit zijn vaste team: Melvyn Tombokan en Johan Doppenberg. Tom Bennink moest het opnemen tegen El Hafiani uit Utrecht. El Hafiani traint bij Ziani Gym van Hassan Ziani, in het verleden een niet onverdienstelijke lichtgewicht kickbokser die nationaal en internationaal zijn sporen verdiend heeft. De eerste ronde stond in het teken van een technisch en ook mentaal overwicht van Bennink. De jonge Voorthuizenaar combineerde er lustig op los met harde stootcombinaties gevolgd door rondwaardse trappen naar het lichaam van El Hafiani. El Hafiani zocht wel naar openingen door met directe stoten door te komen door de dekking van Bennink, hetgeen El Hafiani niet goed lukte. Bennink bleef ondanks dit verzet van El Hafiani geen moment uit zijn concentratie. Tom Bennink bleef rustig en maakte het de 57 kilogram zware Utrechtenaar gedurende de hele ronde erg moeilijk. Aan het einde van de eerste ronde kwamen er extra openingen voor Tom Bennink die hij erg goed benutte met zijn links en rechtse directe stoot combinaties. Low kicks kwamen deze ronde nauwelijks voor, te meer omdat Bennink erg goed was in het combineren van stoten en trappen naar lichaam en hoofd. El Hafiani kwam er in zijn geheel niet aan te pas.
Winning mood
In de pauze kwam Bennink lachend zijn hoek in. "Het voelde wel erg ontspannen allemaal tijdens het gevecht. Ik was op een heel positieve manier met de wedstrijd spanning om gegaan en dat werkte echt prima". In de pauze gaven Ririhena en Tombokan nog wat specifieke aanwijzingen hoe de druk verder op te voeren bij El Hafiani. Meteen vanaf het begin van de tweede ronde trachtte El Hafiani de druk op te voeren. Harde stoten naar het hoofd van Bennink en trappen naar het lichaam waren het wapen van El Hafiani. Bennink was hier niet van onder de indruk. Geen moment was Bennink in gevaar. Rustig ving hij de stoten en trappen op en counterde hij waar nodig. Halverwege deze ronde kenterde de wedstrijd. Bennink nam meer het initiatief, ook tijdens de clinch situaties. Bennink voerde de druk op en ging achter zijn tegenstander aan jagen. Die wist zich geen raad met de 'winning mood' van Tom Bennink. Vlak voor het einde van de tweede ronde kwam Bennink nog met een snoei harde rechtse directe. De scheidsrechter greep meteen in en sprong tussen beide vechters en gaf El Hafiani acht tellen rust. Bennink kon helaas geen knock out forceren hierdoor. De laatste seconden van de wedstrijd waren een ware martelgang voor El Hafiani uit Utrecht. De jongeling van Dicky Ririhena probeerde nog een knock out er uit te slepen maar helaas duurde de ronde hiervoor te kort. De jury was unaniem. Met een straatlengte verschil aan punten gaf zij de winst aan Bennink die behoorlijk in zijn sas was.


"De avond was prima voor Thaikibo. Helaas moet Peter van der Steeg verstek laten gaan. Tom heeft dit wel erg goed recht gezet door formidabel te kickboksen. Het is zo ontzettend leuk om te zien dat het telkens beter gaat met hem in de ring. Hard trainen wordt hierdoor beloond. Zo een jong talent die in de ring exact de dingen doet waar we zo verschrikkelijk hard op hebben getraind is voor Tom, mij en het hele Thaikibo team echt een geweldige beloning! Ik ben een trots mens. Tom verdient het om zijn volgende wedstrijd in een hogere klasse te kickboksen."