5


THAIKIBO PUPIL PETER V/D STEEG IN GLANSROL IN PUTTENSE VARIANT
KING OF THE RING.

De zomerse hitte weerhield de kickboks titanen niet om in de Stroud in Putten een mooi spektakel neer te zetten. Afgelopen zaterdag had het organisatie team van Heino Heiwegen in Putten opnieuw een prima kickboks- en free fight gala georganiseerd in hun inmiddels bekende King of the Ring concept. Dick Ririhena, trainer en eigenaar van Thaikibo, heeft bewezen dit seizoen een leuke lichting met spectaculaire pupillen overal in Nederland in de ring te zetten. Zo ook tijdens dit gala. Peter van der Steeg uit Barneveld was dit keer de uitverkorene.

De laatste wedstrijd van Peter van der Steeg was in Barneveld geëindigd als onbeslist. Dat zat Peter van der Steeg niet helemaal lekker. Het was aan Van der Steeg te merken voor, tijdens en na zijn partij. "Peter had er echt veel zin in, was wel wat nerveus maar dat was snel over gedurende de wedstrijd." Gaf Ririhena aan. Van der Steeg moest het in de hitte opnemen tegen A. Bayram van sportschool Relex uit Amersfoort. Beiden komen uit in de zwaargewicht klasse wat soms kan betekenen dat er wat gewichtsverschil aanwezig is. In Van der Steeg zijn laatste partij woog zijn tegenstander bijvoorbeeld acht kilogram zwaarder dan hijzelf. In dit geval woog Bayram negen kilogram lichter. Het maakt een tegenstander in deze gewichtsklasse er niet minder om zo bleek ook.

Overwicht
Vanaf de eerste ronde was het Peter van der Steeg die een technisch en tactisch overwicht had. Met strakke stoot combinaties zette hij de Amersfoorter vaak vast. Bayram was soms echter wel in staat om als een duveltje uit het doosje plots een techniek uit te voeren die je niet zo maar verwacht. Die verassingen werden echter door Van der Steeg uitstekend gepareerd. Gedurende de eerste ronde combineerde de Barnevelder met harde storten naar het hoofd gevolgd door trappen naar het lichaam en hoofd van A. Bayram. Bayram had het gedurende deze eerste ronde flink lastig en de bel van het einde van de eerste ronde werd door Bayram met veel plezier ontvangen. Tot die tijd redde A.Bayram zich veelal met het uitspugen van zijn bitje."De druk moest omhoog. Peter moest zijn overwicht veel meer laten gelden in de tweede ronde en de druk opvoeren bij Bayram. Die werd zichtbaar vermoeider dus daar lagen mooie kansen voor Peter." Aldus Ririhena. Van der Steeg kreeg wat instructies in de pauze van Ririhena en zette daarmee zijn missie voort om Bayram voor het einde van de wedstrijd uit te schakelen. Met nog meer passie en vuur ging Van der Steeg los. Hij zette continu Bayram onder druk. Van der Steeg varieerde zijn technieken ook veel meer in deze ronde. Voorwaartse trappen, low kicks en veel stoten die deze ronde ook gericht waren op lichaam werden door Peter van der Steeg toegevoegd aan zijn reeds gebruikte arsenaal aan technieken. De temperatuur in de Stroud steeg met de seconden en het publiek was uitzinnig door deze leuke wedstrijd. Van der Steeg had tot halverwege de tweede ronde nodig om Bayram geheel uit te schakelen. Met een precisie aanval van directe stoten werd de man uit Amersfoort tegen het canvas gewerkt. Scheidsrechter Martin van Emmen, zelf in het verleden een begenadigt kickbokser, begon met tellen. Bayram stond wel weer op maar van harte ging het niet. De scheidsrechter telde terecht door tot tien en daarmee werd Peter van der Steeg winnaar door technisch knock out in de tweede ronde.
Dansen
Van der Steeg was uitzinnig van vreugde en al dansend en springend verliet hij de ring. Zelf zegt hij het volgende hierover: "Ik was echt heel blij. Mijn laatste partij voelde ondanks het resultaat zo raar dat het mij extra motiveerde. Ik kijk uit naar mijn volgende wedstrijd." Deze enthousiaste woorden kregen veel bijval bij Ririhena: "Geweldig dat Peter er zo van kan genieten! Daar doe je het allemaal voor: het enthousiasme van de pupillen en de liefde voor de sport. Peter heeft een mooie wedstrijd neergezet en heeft er voor de toekomst nog meer zin in. Ook ik kijk uit naar zijn volgende partij."