5

Terug

Perfect Pilates 1

Mentale en Fysieke Training voor Kracht en Flexibiliteit.

Thaikibo start vanaf donderdag 11 januari 2007 met Perfect Pilates 1, een beginners groep, voor iedereen geschikt.

Pertect Pilates is een nieuwe trainingsvorm, back to basic, terug naar de natuurlijke bewegingsvormen, terug naar de natuurlijke spierketens. De kracht zit ‘m vooral in de eenvoud en combinaties van de bewegingen.

Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen aan bod, geen moeilijke pasje, geen zware belasting, alles in een lowimpact vorm.

Bij Perfect Pilates komen alle spieren aan bod, zowel de grote als de kleinere onderliggende spieren.

Perfect Pilates is toegankelijk voor iedereen of ze nu jong of oud zijn, een sportief of zittend leven leiden, of fysiotherapie krijgen. Perfect Pilates is voor een ieder die zijn kracht en souplesse wil vergroten zonder daarbij overdreven spiermassa op te bouwen.

Wat is Perfect Pilates?

De Perfect Pilates Methode, ontwikkeld door de legendarische trainer Joseph Pilates, is een oefenmethode voor het hele lichaam. Met de nadruk op correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse, gebruikt Perfect Pilates de buik, de onderrug en de bilspieren als centrum van kracht (het Powerhouse) waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen.

Perfect Pilates maakt gebruik van zes elementen: concentratie, ademhaling, centrering, controle, precisie en vloeiende beweging. Dankzij deze mentale betrokkenheid ervaar je een nieuw soort bewustzijn. Deze lichaam-geest techniek is een efficientere manier van trainen.

Voor wie is de Perfect Pilates Methode?

Perfect Pilates is toegankelijk voor iedereen of ze nu jong of oud zijn, een sportief of zittend leven leiden, of fysiotherapie krijgen. Perfect Pilates is voor een ieder die zijn kracht en souplesse wil vergroten zonder daarbij overdreven spiermassa op te bouwen.

Bij regelmatige beoefening helpt Perfect Pilates bij preventie van spierblessures en de vorming van littekenweefsel. Het is geen verrassing dat de methode voor het eerst werd toegepast door dansers, zoals Martha Graham en George Balanchine.

Toen de methode uiteindelijk werd ontdekt door fysiotherapeuten en de chiropractors, bleek Perfect Pilates een zeer doeltreffend hulpmiddel te zijn bij revalidatie van patienten.

De toenemende vraag, bij gezondheidsbewuste mensen, naar een veilige, effectieve oefenmethode, heeft een groeiend aantal mensen ertoe gebracht de Perfect Pilates Methode tot hun voornaamste bron van oefening te maken.

Voordelen van de Perfect Pilates Methode

Dagelijkse activiteiten als zitten, staan, rennen, sporten, dansen of trainen in een fitnessruimte, versterken sommige spiergroepen maar laten anderen onderontwikkeld.

De musculaire onevenwichtigheid die daaruit voortvloeit, is niet als zodanig op te merken, maar het kan een bron van vermoeidheid, ongemak, pijn en zelfs immobiliteit worden. De Perfect Pilates Methode voor Mentale en Fysieke Training bevordert harmonische en evenwichtige spierontwikkeling.

Personen die de Perfect Pilates Methode consequent toepassen, ontdekken dat ze zonder daar bewust moeite voor te doen rechter zitten en lopen, zich gracieuzer bewegen, beter slapen en krachtigere spieren ontwikkelen. Joseph Pilates besteedde meer dan vijftig jaar aan de verfijning van zijn oefenmethode dat zowel de geest als het spierstelsel gebruikt om te komen tot mentale en fysieke harmonie.

Met iedere Perfect Pilates-beoefenaar die de volle omvang van zijn of haar mogelijkheden toepast, worden Perfect Pilates doelstellingen bereikt.

Belangstelling??

Mandenvlechterslaan te Voorthuizen, van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Aanmelden via email Thaikibo@planet.nl

Of neem contact op met Dicky Ririhena: 0342-471940. Mob 06.10229198

Hou er rekening mee dat je op tijd inschrijft, per groep niet meer dan 15 cursisten, VOL is VOL.