5

Agenda:

Kickboks-gala's:

7 Mei

Almelo


Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes binnen de vechtsportwereld?
Kijk dan op www.fighttalk.nl

Laatste nieuws:

Afsluiter 2010

Hoi Kanjers(!),

Met de feestdagen in het verschiet is een terugblik op 2010 wel op z'n plaats. Een bewogen jaar voor ons. Het jaar begonnen we voor Thaikibo met de open dag in het Trefpunt in Voorthuizen, midden in de sneeuw. Die dag
werd afgesloten met de geweldige kickboksclinic van Tyrone Spong. Vanuit alle hoeken van Nederland kwamen mensen langs voor de ruim 2 uur durende clinic. Op www.mixfight.nl is hier nog lang over gediscussieerd!

Daarna hebben we in april Patrick en Cor in Deventer laten gevochten. Is juni de maand waarin Erik zijn debuut in Nieuwegein maakte en in juli moest Cor helaas zijn partij staken omdat hij zijn middenvoetsbeentje brak. Voor het kickboksen hebben we de zomerstop gebruikt om wat te bouwen aan de wedstrijdgroep om in oktober met 4 man/vrouw in Wijk bij Duurstede aan te treden. Erik heeft eind november nog in Woerden een keiharde partij moeten knokken en inmiddels is de wedstrijdgroep uitgebreid met Bettina en zijn er leuke vooruitzichten voor 2011. Daarover verderop meer.

Ook heeft 2010 een verdrietige kant gehad. Ons is Heino Heiwegen ontvallen. Een knokker pur sang, een vriend voor velen en voor ons als Thaikibo iemand die voor en achter de schermen altijd onvoorwaardelijke steun gaf. Heino regelde de clinic van Hoost; de vele gala's in Putten waar we de beste kleedruimtes kregen met goede verzorging; de gala's in Barneveld; natuurlijk het 'Its Showtime' gala waar ook wij mochten aantreden tussen wereldtoppers en als laatste de clinic van Spong die hij regelde en die Paul Vos sponsorde. Toch een moment om nog eens stil te staan bij Heino, een mooie vent (!!) en vriend van ons allen die we enorm missen.

Dan nog een speciale vermelding dat Paul Vos onze "Executive Sponser" was van de clinic met Spong; waarvoor nogmaals een groot dankjewel!

Inmiddels is het aerobics aanbod met Bodycombat uitgebreid door Tonia; doet Dicky nog volop mee met Zumba en is het kickboksen nog flink in beweging.
Tussendoor nog een klein beetje waterschade in de dojo in Voorthuizen en een leuk artikeltje over Thaikibo op www.fighttalk.nl (bijna 400 hits!!!!).
Kortom, een jaar waarin veel is gebeurd.

"Wat is het vooruitzicht?" vraag je je dan af. Nou, voor het kickboksen gaan we in januari meteen aan de bak. Om te beginnen zijn er 29 januari bij SC Putten beginners wedstrijdjes. Dit als afsluiter van een Budo dag die daar georganiseerd wordt door Aalt Petersen. Geïnteresseerden voor deelname hieraan kunnen zich nog bij sensei Dicky aanmelden. Op 5 februari zijn Bettina, Erik en Cecile opgegeven voor een partij in Almelo en 12 februari in Nijkerk staat Wim op de kaart. De kickboksers gaan in december nog gewoon keihard trainen. We zijn ook hard aan het werk om ergens in het voorjaar weer een mooie clinic te organiseren. Dat is nog allemaal in de kinderschoenen en prematuur. Niets is zeker maar het is in ieder geval het vermelden waard ;-).

Misschien wat aan de vroege kant maar iedereen wens ik namens Thaikibo (dus ook namens Tonia en Melvyn) alvast een heel fijne kerst toe en geniet van al het goede in het leven!

Tot zover.

Osu,

Dicky

Nieuw bij Sportschool Thaikibo Sports: BODYCOMBAT!
BODYCOMBAT is een groepsfitnessprogramma op basis van bewegingen en technieken uit verschillende gevechtsporten, waaronder karate, boksen en kickboksen.
Dit betekent dat er bij BODYCOMBAT niet alleen intensieve en explosieve, maar ook rustige en ontspannende bewegingen worden uitgevoerd, gericht op evenwicht, concentratie en coördinatie. De combinatie van vechtbewegingen en fantastische muziek zorgt voor zowel een lichamelijke als een mentale uitdaging.
Geschikt voor een ieder die in groepsverband, wil werken aan een betere conditie en spiertoename.
De lessen zijn te volgen bij Thaikibo op de maandagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur.
9 Oktober: Best of the Best Kickboxing Gala in Wijk bij Duurstede!
De zomerstop is voorbij en het is weer tijd voor gala's! Op zaterdag 9 oktober organiseert Waltman Gym het Best of the Best Kickboxing Gala in Wijk bij Duurstede. Dit is een kickboksgala voor beginners waar de partijen gevochten worden met scheenbeschermers. Namens Thaikibo zullen Cecile Sohilait, Rene
van de Bor, William de Ruiter en Arjen Pater hun debuut maken in de ring!
Kom allemaal naar Wijk bij Duurstede om deze kanjers aan te moedigen!!
5 Juni: Kickboksgala in Nieuwegein!
Afgelopen zaterdag 5 juni stonden Erik Bronkhorst en Cor Worst op het programma voor een wedstrijd in Nieuwegein! Lees hier het verslag >>>

11 April: Cor en Patrick in Deventer.
Afgelopen zondag hebben Cor en Patrick gevochten in het altijd gezellige Deventer.
Hoe dat is afgelopen lees je hier >>>

Fit het jaar beginnen bij THAIKIBO SPORTS
Het is inmiddels ruim 3 weken geleden dat sportschool Thaikibo Sports uit Voorthuizen een Open Dag had georganiseerd met onder meer een clinic van Tyrone Spong. Lees het verslag >>>

21 November: It's Showtime Barneveld

Jan van Twillert VS Patrick van de Kraats
Ronde 1: Patrick plaatst een lowkick en vecht vanuit het midden van de ring, hij heeft een duidelijk Jan vecht achteruit en Patrick jaagt achter hem aan. Hij vergeet echter de ring af te snijden. Jan kijkt goed en scoort met lowkicks en voorwaartse stoten. Patrick krijgt een openbare waarschuwing, waarom is mij niet helemaal duidelijk.
Ronde 2: Jan opent met een hoge trap maar Patrick jaagt hem weer op. Patrick is wederom sterk naar voren vechtend, hij plaatst goede stoten en knieën. Jan krijgt acht tellen. Jan heeft het lastig en referee Joop Ubeda besluit de partij af te breken.

Winnaar op technisch knock-out: Patrick van de Kraats!
(bron: fighttalk.nl)

10 Oktober: Kickboksgala in Spakenburg

Afgelopen zaterdag stonden Patrick van de Kraats en Tristan Mooij in de ring op het altijd gezellige gala in Spakenburg. De jongens vochten allebei hun eerste partij en hadden veel publiek meegebracht.
Patrick had de 11de partij van de avond en stapte zelfverzekerd de ring in. De wedstrijd begon wat wild, maar Patrick wist in de 2de ronde steeds meer druk op zijn tegenstander te zetten. In de rust van de 2de naar de 3de ronde werd duidelijk dat zijn tegenstander het niet meer zag zitten. Toch ging de 3de ronde van start en na een paar stotenwisselingen vloog de handdoek in de ring. Winnaar door opgave: Patrick van de Kraats!
Direct daarna was de beurt aan Tristan. Ook hij straalde rust en zekerheid uit. De acties gingen over en weer. Doordat de jury meende te zien dat Tristan zijn tegenstander met zijn knie op het hoofd raakte, kreeg Tristan een waarschuwing en 1 punt aftrek. Dit leek Tristan alleen nog maar gretiger te maken en hij combineerde er lustig op los. Na een flinke combinatie van Tristan in de 3de ronde vloog ook bij deze partij de handdoek van de tegenstander door de ring. Winnaar door opgave: Tristan Mooij!
Lees het uitgebreide verslag bij "wedstrijdverslagen" en bekijk de foto´s in de "fotogallery".

NIEUW: LatinWorkout ZUMBA
In het nieuwe seizoen start THAIKIBO met lessen van de nieuwste fitnessrage: ZUMBA!

De revolutionaire Zumba is geïnspireerd door de Latijns-Amerikaanse dans en is een vetverbrandende, spierverstevigende workout. Bij Zumba doe je fitness-oefeningen op muziek, vergelijkbaar met aerobics.

De effectiviteit van Zumba is bewezen door een onafhankelijke universiteit. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat je met Zumba tot wel 1000 calorieën per uur verbrandt.

Het geheim is een revolutionaire trainingstechniek genaamd “Ritmeprogressie”. Met elke swingende Zumba workout beweging werk je aan je onderlichaam, buikspieren, middel en bovenlichaam. Je verbrandt in alle drie de gebieden tegelijk. En het mooiste van alles is dat de “ritmeprogressie van Zumba een snel en gemakkelijk te leren techniek is. Je verbrandt direct vet en calorieën vanaf het moment dat je eraan begint!

Met Zumba heb je nooit het gevoel dat je bezig bent met een workout, omdat het zo leuk is!

21 juni: Kickboksgala in Deventer
Zaterdag 21 juni was er weer een kickboksgala bij de familie Akdeniz in Deventer. Zara Bokova debuteerde en was zaterdag de enige vechter voor THAIKIBO. Zij mocht aantreden in de 14de partij tegen Debby van Riet van SS Lloyd van Dams. Zara begon erg goed en combineerde haar harde stoten met goedgeplaatste lowkicks. Halverwege de eerste ronde liet Zara haar dekking een aantal keer zakken waardoor haar tegenstandster doorkwam met rechter stoten. In de tweede ronde begon Zara weer met goede combinaties. Helaas sloeg de vermoeidheid toe en zakte haar dekking, waardoor haar tegenstandster meer punten scoorde.
Zara heeft deze partij op punten verloren, maar geknokt voor wat ze waard was en absoluut laten zien dat zij een flink dosis vechtlust bezit!

14 April: Fight Night in Spakenburg
Zaterdag 14 april zijn Tom Bennink en Cor Worst namens Thaikibo de ring in gestapt. Tom vocht zijn derde C-partij en Cor zijn tweede N-partij.
Cor was als eerste van de twee aan de beurt. Gedurende de 3 rondes van 1,5 minuut bleef Cor scherp en technisch vechten. Zijn tegenstander wist echter meer punten te scoren, en sleepte de overwinning binnen. Cor is zeker een opkomend talent. Ga zo door, gooi er iets meer pit in & de winst is voor jou!
Later op de avond was de beurt aan Tom. Tijdens de warming-up was hij scherp en fel. Maar in de wedstrijd kwam er niks uit. Het ontbrak hem aan vechtlust. Tom, we weten wat je in je mars hebt. Leer van deze partij. De volgende keer vreet je je tegenstander op met huid en haar!
De foto's van het gala zijn te zien in de Fotogallery!