5

VERSLAG ZATERDAG 6 JUNI IN NIEUWEGEIN.

Door Melvyn Tombokan.
Copyright: Thaikibo 2010


Hallo iedereen,

een terugkoppeling over de verrichtingen van afgelopen zaterdag.

Bij aankomst in Nieuwegein waren Cor en Erik keurig (!) op gewicht. Na de dokterskeuring was het lange wachten op de definitieve matchmaking. Het weer was fantastisch en dat heeft zijn weerslag gehad op de matchmaking. 35 partijen op de rol; uiteindelijk 19 partijen die doorgang hadden .....

Nou, daar zijn wij dus ook slachtoffer van geworden. Ieder voordeel heb ook zo z'n nadeel. Daar had Cruijff niet aan gedacht zeker. Cor zijn partij had in ieder geval geen doorgang. Zijn tegenstander was veel te licht. 5 kg verschil maar liefst. Tja, op dat moment geen energie verspillen aan frustraties want Erik zijn partij ging wel door.

De voorbereiding was prima en Erik stond op scherp. Het opwarmen was zo klaar. De 7e partij op het programma mocht Erik aantreden tegen de 19-jarige Ramon Hotland van MT Burgt. De eerste ronde was nog wat onwennig voor Erik. Wellicht de spanningvan de wedstrijd. Naar mate de ronde vordert komt Erik beter in zijn spel. Hij neemt heel veel initiatief en countert daar waar mogenlijk. Zijn tegenstander is ook een goeie kickbokser; hij wacht meer zijn momenten af en countert goed met low kicks.

De tweede ronde gaat wat meer gelijk op. ook hier scoort Ramon Holtland vanuit de counter maar altijd nadat Erik veel scoort met stoten en hoge trappen vanuit zijn eerste initiatief. Vanuit een slagenwisseling raakt Erik Ramon onder het oog waardoor er een sneetje ontstaat onder Ramon zijn rechter oog. Geen noodzaak voor interventie gelukkig. Ramon kan zijn partij gewoon uitvechten. Erik zijn uithoudingsvermogen is goed en hier en daar kan hij versnellen. Nog meet initiatief aan de kant van Erik gedurende de tweede en zelfs de derde ronde. Stoot combinaties naar het hoofd en lichaam van Hotland gevolgd door trappen naar het lichaam. Erg vermoeiend maar Erik lijkt hierin geen probleem te hebben. Ramon Hotland blijft rustig en countert waar mogenlijk.

In de laatste fase van de wedstrijd gooit Erik nog eens alles uit de kast. Het ziet er niet zo geweldig meer uit maar toch pakt Erik zijn punten hier. Knap hoe zo een jonge vent overwicht blijft houden op de 2 jaar oudere tegenstander die ook niet onverdienstelijk kickbokst!

Door zijn onophoudende druk en doro continu het initiatief te nemen heeft de jury de winst aan Erik gegeven en met wat pijn aan zijn rechter voet en linker bovenbeen (tja; die low kicks moet je echt blokken) genoot Erik nog wat na van de winst in de warme kleedkamer.

Erik heeft het goed gedaan! Hij is veerkrachtig en mentaal sterk en heeft laten zien dat hij over een winnaars mentaliteit beschikt. Er is natuurlijk ook ruimte om Erik nog beter te maken dan hij al is. Dat heb ik ook nog mogen constateren, constructief kritisch als ik ben. Het belangrijkste is echter dat hij zelf aangaf het heel erg leuk te vinden om te doen en dat het draaien van de wedstrijd hem heel veel plezier heeft gegeven!

Cor probeer ik op korte termijn ergens nog te laten knokken ... hij was terecht teleur gesteld (net zoals ik!) en hij verdient een leuk gala om te knallen voor Thaikibo.

Osu,

Melvyn