5

Sportschool THAIKIBO
Sportschool Thaikibo is sinds 1996 gestart met het verzorgen van lessen Thaiboksen, Kickboksen en Boksen voor zowel dames als heren. Deze lessen werden en worden nogsteeds verzorgd door gediplomeerd trainer Dicky Ririhena, met zowel het verzorgen van gevarieerde trainingsmethoden als het begeleiden van wedstrijd vechters. Tevens is Dicky Ririhena fitness-instructeur en personal trainer.

Vanaf 2000 hebben wij aan de klassikale lessen eveneens Thaibo, Bodywork en Steps toegevoegd, deze lessen worden verzorgd door Tonia van der Rijcke, gediplomeerd aerobic-instructrice en al sinds 1989 actief in het verzorgen van deze vorm van lesgeven.

Workout
Ook kunt u ons benaderen voor verjaardagen of met vrienden en collega's een workout te laten verzorgen in: aerobics, step, bodywork, thaikickboxing, boxing of een combinatie van deze sporten. Lekker een uurtje sweat & fun met elkaar.
Voor meer informatie neem dan contact met ons op.


Ons streven is de lessen zo persoonlijk mogelijk te houden. Hoog in ons vaandel staat de persoonlijke aandacht voor een ieder die bij ons de lessen komt volgen. Wij worden door onze leerlingen graag op de hoogte gesteld, betreffende persoonlijke klachten, zodat wij de persoon in kwestie tijdens de lessen kunnen observeren en zo nodig te corrigeren wanneer dit nodig is. Maar ookal heeft u geen klachten, belangrijk tijdens de lessen is een goede houding en het goed uitvoeren van verschillend lesvormen, denk daarbij aan bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen, het gebruik van een Step, en de technieken die gebruikt worden tijdens de vechtsporten. Wat wij zeker zo belangrijk vinden is de gezelligheid. Wij zijn van mening dat sporten en ontspanning nauw aan elkaar verbonden zijn, tijdens de lessen moet er ook gelachen kunnen worden. "Sweat and fun" ons motto.

Dicky Ririhena is tevens gediplomeerd sportmasseur en eigenaar van massage praktijk Katami. Voor meer informatie betreffende diverse soorten van massages etc. kunt u terecht op de website www.katami.nl.


Sportinformatie

Lestijden en plaats van de trainingen

Maandag Mandenvlechterslaan 14e,Voorthuizen Bodywork 19:00 - 20:00


BODYCOMBAT
20:00 - 21:00 NIEUW!!!
       
Dinsdag Mandenvlechterslaan 14e,Voorthuizen Thaikickboxing 19:00 - 20:00
       

Woensdag

"De Brug" (oude MAVO)

ZUMBA Fitness

09:00 - 10:00

  Jan Steenstraat,Voorthuizen Steps 19:00 - 20:00
    ZUMBA Fitness 20:00 - 21:00
       
Donderdag Mandenvlechterslaan 14e,Voorthuizen Steps
Perfect Pilates
19:00 - 20:00
20:00 - 21:00
  "De Brug" (oude MAVO)
Jan Steenstraat,Voorthuizen

Thaikickboxing

19:30 - 20:30

       
Zaterdag Mandenvlechterslaan 14e,Voorthuizen Extra wedstrijd- training 11:00 - 12:00 i.o.m. sensei Melvyn TombokanThaikickboxing
is een dynamische vechtsport waar alles in zit, techniek, conditie, karakter vormend wilskracht en doorzettingsvermogen en grenzen verleggend. In Thaikickboxing vind je veel van de traditionele vechtsporten terug bijv. karate, boksen enz. Verplicht scheenbeschermers, tok en een bitje. Een proefles volgen kan zonder verdere verplichtingen, bokshandschoenen en scheenbeschermers zijn aanwezig.
Meer informatie over Thaikickboksen kunt u vinden op de volgende sites:


www.mtbn.nl
(Muay Thai Bond Nederland)
www.nkbb.nl (Nederlandse KickBox Bond)
www.rings.nl
 
www.kickbox.nl

www.kickboksen.com
www.ernestohoost.nl

Thaibo
Een vorm van training waarbij technieken uit verschillende vechtsporten worden gecombineerd met Aerobics. Deze combinatie maakt Thaibo tot een complete, explosieve en dynamische "total workout". Het is een training waar iedereen aan deel kan nemen.
De stoot en traptechnieken worden vanuit het centrum van het lichaam gemaakt. Hierdoor worden de buikspieren (rechte en schuine) beter getraind.
Door diverse stoot- en traptechnieken eerst langzaam aan te leren wordt spierbeheersing en kracht getraind. De lessen zijn makkelijk te volgen en hebben een hoge intensiteit. Een Thaibo les bevat alle componenten, namelijk kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen (cardiomusculair),(cardiovasculair)lenigheid, coördinatie en tevens een vorm van zelfvertrouwen.
Het is een sport die zowel door mannen als door vrouwen beoefend kan worden.

Body Work
We willen in deze lessen, zoals het "Body Work" al beschrijft, aandacht besteden aan hart/long- en spierconditie. Hart/longconditie wordt opgebouwd door middel van thaibo en/of aerobics, dat zal per les verschillen. Het plan is om het zo basic mogelijk houden, zodat het voor iedereen goed te volgen is, of je nu voor de eerste keer komt of al wat langer meedraait.
Spierconditie, voornamelijk billen, buik, armen en benen, worden door middel van diverse daarvoor bestemde attributen getraind, zoals bijvoorbeeld enkel gewichtjes, dynaband en handgewichtjes, deze zullen er toe bijdragen dat de spieren steviger worden en de conditie van de spieren opgebouwd worden.
Body Work verhoogt spierkracht, spieruithoudingsvermogen, verbetert hart en longen.
zorgt voor sterke botten, een betere houding en een verminderd vetpercentage.

Steps
De lessen worden gegeven op daarvoor bestemde moderne muziek die in beat (lees hartslag) kan variëren van 130 tot ca. 150 beats per minuut, het blijft aërobe (zuurstof) zodat je lichaam de kans krijgt om vet te verbranden.
Er wordt gebruik gemaakt van een ca. 15 cm. hoog, solide kunststof platform waar je op en af stapt, zoals het traplopen, alleen kan er aan alle kanten van het platvorm op en afgestapt worden. De choreografie wordt aangepast op het niveau van de leerlingen en langzaam opgebouwd, aan het einde van elke les worden al de aangeleerde passen uitgevoerd op de daarvoor bestemde muziek, het geeft een kick om allemaal tegelijk dezelfde passen uit te voeren.
Je bent een uur lang constant in beweging door het op en af stappen van de steps, dus je bent lekker aan het verbranden.

PERFECT PILATES 1
Mentale en Fysieke Training voor Kracht en Flexibiliteit
Thaikibo is in januari 2007 met Perfect Pilates 1 begonnen, een beginners groep, voor iedereen geschikt.
Pertect Pilates is een nieuwe trainingsvorm, back to basic, terug naar de natuurlijke bewegingsvormen, terug naar de natuurlijke spierketens. De kracht zit ‘m vooral in de eenvoud en combinaties van de bewegingen.
Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen aan bod, geen moeilijke pasje, geen zware belasting, alles in een lowimpact vorm.
Bij Perfect Pilates komen alle spieren aan bod, zowel de grote als de kleinere onderliggende spieren.
Klik hier voor meer informatie over Perfect Pilates 1

LatinWorkout ZUMBA - de nieuwste fitnessrage!
De revolutionaire Zumba is geïnspireerd door de Latijns-Amerikaanse dans en is een vetverbrandende, spierverstevigende workout. Bij Zumba doe je fitness-oefeningen op muziek, vergelijkbaar met aerobics.

De effectiviteit van Zumba is bewezen door een onafhankelijke universiteit. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat je met Zumba tot wel 1000 calorieën per uur verbrandt.

Het geheim is een revolutionaire trainingstechniek genaamd “Ritmeprogressie”. Met elke swingende Zumba workout beweging werk je aan je onderlichaam, buikspieren, middel en bovenlichaam. Je verbrandt in alle drie de gebieden tegelijk. En het mooiste van alles is dat de “ritmeprogressie van Zumba een snel en gemakkelijk te leren techniek is. Je verbrandt direct vet en calorieën vanaf het moment dat je eraan begint!

Met Zumba heb je nooit het gevoel dat je bezig bent met een workout, omdat het zo leuk is!

BODYCOMBAT
BODYCOMBAT is een groepsfitnessprogramma op basis van bewegingen en technieken uit verschillende gevechtsporten, waaronder karate, boksen en kickboksen.
Dit betekent dat er bij BODYCOMBAT niet alleen intensieve en explosieve, maar ook rustige en ontspannende bewegingen worden uitgevoerd, gericht op evenwicht, concentratie en coördinatie. De combinatie van vechtbewegingen en fantastische muziek zorgt voor zowel een lichamelijke als een mentale uitdaging.
Geschikt voor een ieder die in groepsverband, wil werken aan een betere conditie en spiertoename.

Aanmelding
Het inschrijfformulier dient u nauwkeurig en in blokletters in te vullen en te ondertekenen (minderjarigen, ouders of voogd mede ondertekenen)
Het inschrijfgeld bedraagt € 12,00

Contributie
De contributie wordt aan het begin van de maand, d.m.v. automatische incasso geïnd. U gaat een overeenkomst aan van 3 MAANDEN deze wordt steeds stilzwijgend verlengd

1x per week trainen € 23,00 p/mnd    
2x per week trainen € 32,00 10 ritten kaart € 80,00 (6 maanden geldig)
onbeperkt trainen € 36,00 losse les € 8,00

Proefles
Een gratis proefles is mogelijk voor dat u een besluit neemt.

Sportkleding
Wat lekker zit en goede sportschoenen, bidon met water of sport drank worden aanbevolen.

Verplicht
Een handdoek voor de grondoefeningen i.v.m.hygiëne.
Vechtsporters: scheenbeschermers, tok, bitje, bokshandschoenen en handdoek.

De eerste keer
Maakt u aan de leiding kenbaar wanneer er klachten of blessures zijn en of u onder behandeling bent van een arts of therapeut zodat uw instructeur daar tijdens de les rekening mee kan houden.

Verhindering
Gelieve tijdig afmelden bij verhindering, alleen afgemelde lessen kunnen ingehaald worden.