5


VOORTHUIZENSE BENNINK SCOORT GOED OP OVERIJSSELS KICKBOKSGALA

Voorthuizen - De 21 jarige Conny Bennink uit Voorthuizen was als enige afgevaardigde van Thaikibo aanwezig tijdens een groot Kickboksgala in IJsselmuiden afgelopen zaterdag. Dick Ririhena kon niet beschikken over meer kickboksers vanwege wat blessure leed. Desondanks werd het een leuke wedstrijd voor het aanwezige publiek.


Conny Bennink was op dit kickboksgala als twaalfde partij geprogrammeerd. Haar tegenstandster is afkomstig uit Heerenveen en traint bij sportschool Complxx. De Heerenveense Lena Buytendijk woog evenals Bennink maximaal 57 kilogram. De partij stond genoteerd in de N-klasse, hetgeen betekent dat het een partij over 2 ronden van ieder 2 minuten is.

Na de spectaculaire opkomst van beide boksers in de ring kon het spektakel beginnen. Buytendijk begon de eerste ronde furieus. Ze bleef Bennink welhaast continu bestoken met directe stoten. Bennink was hierdoor behoorlijk van haar stuk gebracht en wist zich in het eerste deel van deze ronde niet goed raad hoe hiermee om te gaan. "Ik heb Conny de eerste minuut van de eerste ronde proberen te coachen maar ik kon haar niet bereiken. Conny was echt van haar stuk gebracht.", zo gaf Ririhena na afloop aan.

Het tweede deel van de eerste ronde verliep al wat beter voor Bennink. Inmiddels luisterde ze naar de adviezen van Ririhena en kon al wat terug doen. Bennink counterde met low kicks als antwoord op de stormachtige aanvallen van Lena Buytendijk. Hiermee wist Conny Bennink de partij weer wat balans aan te brengen.
In de rust was het Ririhena die Bennink op scherp zette en haar met een duidelijk opdracht weer de wedstrijd in stuurde. Stootcombinaties gevolgd door low kicks en trappen naar het lichaam van Buytendijk. Ririhena zegt hierover het volgende: "Het leek er wel op alsof Conny nog niet helemaal met haar gedachten erbij was de eerste ronde. Ik moest haar even wat prikkelen en dat heeft Conny haar inzet in de wedstrijd wel goed gedaan. De tweede ronde heeft ze orde op zaken gesteld zoals ze dat ook tijdens de trainingen altijd doet."

Het plan van Buytendijk was onveranderd. Naar voren lopen, niet trappen en alleen maar boksen en vooral heel hard. Bennink was goed geïnstrueerd en voerde haar taak goed uit. Ze gaf gedurende de hele ronde low kick en rondwaartse trappen naar het lichaam van de Heerenveense. De eerste ronde had veel energie weggenomen bij Bennink waardoor haar normaal gesproken lichtvoetigheid niet helemaal tot uiting kwam, echter haar tomeloze inzet was voldoende om deze ronde op haar naam te zetten.


De uitkomst van de partij was een terechte 'onbeslist'. Daar was ook Ririhena het helemaal mee eens. "Conny heeft de tweede ronde op haar naam gezet. De eerste ronde was op naam van Buytendijk. De wedstrijd was goed in balans. Natuurlijk zijn er punten ter verbetering. Dat weet Conny ook. Daar gaan we ons de komende tijd op richten. Dat geldt natuurlijk ook voor mijn andere pupillen. Die leren automatisch mee met de ervaringen van de wedstrijdpupillen", aldus een lachende Dick Ririhena.