5
BARNEVELDS KICKBOKS SUCCES IN HET NOORDEN

Een afvaardiging van drie kickboksers reisde afgelopen zondag af naar Groningen om daar de strijd aan te gaan in de noordelijke "Martial Arts League". Conny Bennink, Tom Bennink en Sjaak Dekker van Thaikibo hadden alle drie een wedstrijd in de roemruchte discotheek "The Palace", midden op de Grote Markt in Groningen.


Dicky Ririhena had het drietal klaargestoomd voor -zo bleek- drie zinderende wedstrijden. Thaikibo was een van de weinige sportscholen uit het midden des lands die acte de présence gaven in een gezellig kickboks gala in dé discotheek van Groningen.

De eerste die de ring mocht betreden was Conny Bennink. Voor Conny was het de eerste keer dat ze in de ring stond. Bennink trad aan tegen Marinka Beslenbeur van Bulls Gym. De wedstrijd begon vanuit beide kampen furieus. Conny Bennink liet in de eerste twintig seconden het initiatief over aan Beslenbeur. Beslenbeur maakte goede lowkicks met haar rechterbeen die af en toe redelijk doorkwamen. Conny Bennink was vooral erg goed aan het boksen in de eerste fase van de eerste ronde. Halverwege de eerste ronde nam Bennink het initiatief wat meer over en combineerde met directe stoten gevolgd door rondwaartse trappen naar het lichaam van Beslenbeur. Beslenbeur op haar beurt countert hier en daar.

Spannend
De tweede ronde ging vanaf het begin wat meer gelijk op en bleef gedurende de wedstrijd in evenwicht. Het initiatief ging over en weer waarbij de kenmerkende lowkicks van Beslenbeur door Bennink met harde stoten werden beantwoord. Aan het einde van deze laatste ronde werd het nog spannend. Bennink kwam meermaals goed door met haar stoten en trappen en Beslenbeur had daar wel last van getuige haar passieve houding. Vanuit het niets geraakten beide kemphanen in de clinch en daar maakte Beslenbeur dankbaar gebruik van. De kleine puntenachterstand die ze in de laatste paar seconden had opgelopen werden meteen weer rechtgetrokken door een serie kniestoten naar het lichaam van Bennink. Voor de objectieve kijker was het een onbesliste uitslag. De jury dacht anders en gaf het 'thuisteam' van Bulls Gym het voordeel in de punten. Beslenbeur won nipt op punten.


De tweede die de eer voor Ririhena's Thaikibo ging verdedigen was Tom Bennink. Tom bokste zijn derde wedstrijd in de klasse tot 58 kilogram tegen Keis Topal van sportschool Choy-Bo. De gehele wedstrijd door was het een over en weer aan harde trappen en stoten door beide partijen. Het was te zien dat beide vechters vaker in de ring hadden gestaan en eigenlijk wel klaar zijn voor de hogere klassen. In de eerste seconden van de wedstrijd nam Topal het initiatief en counterde Bennink heel scherp met zijn harde stoot- trap combinaties. Daarna draaide het om en was het Bennink die initiatief rijker was dan Topal die op zijn beurt weer netjes counterde.

Derde winnaar
De tweede ronde was duidelijk dat Tom Bennink de langere adem had van de twee. Het initiatief was eigenlijk alleen maar bij Bennink. Topal bleek echter wel een geslepen bokser te zijn. Hij counterde slim en hield zo het evenwicht in de partij. Bennink voerde het tempo in de laatste seconden van de wedstrijd nog eens op en ook hier volgde Keis Topal heel slim het tempo van Bennink. Beide kickboksers hadden een goede dosis techniek als bagage. Dat tezamen met de routine van beide kickboksers maakte het een erg aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. De partij werd onbeslist gejureerd. Het publiek was de derde winnaar.


De laatste in de rij om de ring te betreden voor Thaikibo was Sjaak Dekker. Dekker heeft al redelijk wat partijen achter de rug echter dat was al een flinke tijd geleden. Inmiddels heeft Dekker de bokshandschoenen weer uit het vet gehaald en heeft hard getraind om weer in de 'fighting spirit' te komen. De sympathieke Puttenaar trad aan tegen Sander Maas van de sportschool van Frans Santing. Santing is evenals Ririhena één van de oud gedienden in het kickbokswereldje. Het beloofde een leuke partij te worden met de twee getalenteerde kickboksers uit gerenommeerde kickboksstallen. Het begin was spectaculair. De partij leek de eerste tien seconden op wat aftasten echter een rechtse rondwaartse trap van Maas naar het hoofd van Sjaak Dekker maakte aan die indruk meteen een einde. Dekker ging neer en moest geheel verrast acht tellen rust nemen. Zo onaangenaam verrast als dat hij was gedurende de verplichte acht tellen, zo gewiekst nam hij wat rust in de dertig daaropvolgende seconden. Als een echte prof ontweek hij een opdringerige Maas. Het tweede deel van de eerste ronde was Dekker van de schrik bekomen en begon hij aan de klus waarvoor hij gekomen was.

Knock out
Als een pitbull knokte hij zich terug in de wedstrijd en daar had Sander Maas flink moeite mee. Die dacht op zijn lauweren te rusten na de knock down die hij Dekker gaf maar niets was minder waar. Dekker bleef de regie voeren over de partij en hij bezorgde Maas wat spannende momenten. Harde stoten en heel harde lowkicks met beide benen plaatste Dekker keer op keer op het lijf van Maas die niet goed wist wat hij hiermee aan moest. De bel voor het einde van de eerste ronde was de redding voor Maas. De tweede ronde was nog maar net begonnen en Maas ging zwaar knock out op een flink harde stootcombinatie van Sjaak Dekker. De laatste stoot was een loepzuivere rechtse directe op de kin van Maas. Na de tien seconden kwam Maas overeind en met benen als spaghetti zwalkte hij naar zijn trainer Frans Santing die hem goed moest ondersteunen. Dat was dus een flinke dreun van Dekker geweest die Maas niet meer snel zal vergeten.


Dicky Ririhena was verheugd met deze start van het seizoen. "De uitslagen van de wedstrijden geven een ander beeld van wat er werkelijk gebeurd is." Ririhena vervolgt zijn verhaal: "Conny heeft een heel goede prestatie neergezet. Ze heeft prima geknokt maar miste misschien een beetje scherpte. Er zit wat mij betreft voldoende potentie in. Daar ben ik overtuigd van." Over Tom Bennink en Sjaak Dekker zei Ririhena het volgende: "Tom was wat verkouden en grieperig en ondanks die handicap heeft hij een puike prestatie neergezet. Verzorgd kickboksen, goede technieken en een mooie aantrekkelijke partij. Mensen in Groningen zullen dat echt nog wel herinneren. Sjaak is een verhaal apart. Hij heeft vanwege werk al een flinke tijd niet meer optimaal kunnen trainen en is eigenlijk pas na de zomer weer echt in training. Een ongelooflijke prestatie van durf en wilskracht heeft hij laten zien. In de eerste seconden van een partij een knock down ondergaan om vervolgens twee minuten later je tegenstander nog langer het canvas op te laten zoeken vereist nogal wat van je mentale gesteldheid. Sjaak heeft die kenmerken en heeft verdient de winst op zijn naam. Al met al een hele plezierige avond voor Thaikibo."