5
VERSLAG THAIKIBO MUAY THAI WEDSTRIJDEN ZATERDAG 16 DECEMBER 2006 J.L. IN DEVENTER.

Door Melvyn Tombokan.
Copyright: Thaikibo 2006

Inleiding
Dicky Ririhena, hoofdtrainer en coach van Thaikibo had 5 pupillen geselecteerd om de ring te betreden in Deventer bij Sportschool Akdeniz. Van de 5 bleven er helaas maar 2 over die uiteindelijk op de avond zelf de ring konden betreden. "Het is erg jammer dat van de 5 er 3 pupillen geen doorgang hebben in hun partij. Meest vervelend is de situatie van Conny Bennink. Die heeft de pech om de daags voor de wedstrijd betrokken te raken bij een verkeersongeluk. Gelukkig gaat het met Conny goed en dat is het belangrijkste. De andere twee jongens (red.: Mahmut Pinar en Ronald Konst) hadden de pech at hun tegenstanders niet goed op gewicht waren …… tja, de gezellige en warme december maand maakt ons allen waarschijnlijk hongeriger", grapt Ririhena na.

De overgebleven 2 pupillen waren Joey Koops en Kadir Dogu, beide afkomstig uit Barneveld en beide hun debuut makend in de ring. Een spannende vuurdoop voor beide jongelingen.

Jeugdpartij
Kadir is slechts 14 jaar oud en is met een lengte van bijna 1.80 meter en 76 kilogram schoon aan de haak een flinke knul voor zijn leeftijd. Een tegenstander werd gevonden bij Team Gennep, Jeronimo de Groot. De organiserende bond was de WFCA en de jeugdregels zijn dat verplicht scheenbeschermers en een hoofdhelm gedragen dient te worden. Er zijn 3 ronden van ieder een minuut en de scheidsrechter heeft de opdracht om snel in te grijpen indien de machts/krachtsverhouding te groot is.

De eerste ronde heeft Kadir nog een klein beetje aanpassingsprobleempjes, iets wat heel gebruikelijk is bij de eerste wedstrijd. Zijn tegenstander had daar minder last van. Geen wonder, Jeronimo had reeds 3 partijen in zijn rugzak. De tweede ronde was er geen overwicht van beide strijders. Ondanks de jonge leeftijd, er was veel vuurwerk over en weer. Dogu goed boksend en veel initiatief met hoge trappen; De Groot met counterwerk en vooral gebruik van low kicks.

De derde ronde was een ware energievreter voor beide jonge kerels. Beide gaven echt alles en het tempo lag verschrikkelijk hoog. Hetzelfde beeld eigenlijk als de 2e ronde. Kadir Dogu in zijn vooruit om druk te zetten en Jeronimo Dugu om te counteren. Bij het einde van de laatste ronde werden de punten geteld. Helaas door een onwennige eerste ronde moest Kadir Dogu het onderpit delven op punten. Desalniettemin, een mooie wedstrijd en een heel goed debuut voor een zeer jonge pupil van Ririhena en assistent trainer Melvyn Tombokan.
Vuurwerk.

Joey Koops is 18 jaar en had een tegenstander van formaat om tegen te strijden in zijn debuut. De uit Amersfoort afkomstige Roy Rule van dezelfde leeftijd was de gelukkige met ook reeds 3 wedstrijden op zak aan ervaring. Dit was een van de hoogtepunten van de dag in Deventer. Vanaf het begin waren beide heren enorm aan elkaar gewaagd. Iedere aanval werd door de ander beantwoord met een hele mooie counter. Alle technieken kwamen aan bod. Stoot- trap combinaties, laag en hoog; knietechnieken; ontwijken van technieken etc.

De 2 volleerde technici lieten de ruim 200 aanwezigen zien hoe mooi en hoe enerverend een nieuwelingen partij kan zijn als je de juiste match-making maakt en de juiste instelling gedurende de wedstrijd hebt. Het publiek stond op de banken gedurende alle 3 de ronden van ieder 1,5 minuut. De lowkicks van Rule waren snoeihard en de voorwaartse trappen van Koops brachten de meer ervarene Amersfoorter veelvuldig in de problemen.

De laatste ronde moest Koops wat toegeven aan Rule. Dat was vooral de ervaring van Rule de de doorslag gaf. Joey kwam net even iets te kort om zijn stempel te drukken op de bijzonder hoogstaande kickbokswedstrijd. Winnaar op nipt puntenverschil werd Roy Rule.Evaluatie
Voor Ririhena en zijn assistent Tombokan was het een heel enerverende dag waar een heel goed gevoel aan overgehouden is. "De officiële resultaten zijn voor ons niet indicatief voor wat er is gepresteerd. Zowel Melvyn als ik zijn beretrots op deze jongens. Ze kwamen om te willen winnen en dat lieten ze zien. Het valt echt niet mee voor die jongens op die leeftijd. Heel blij dat ze het plezier en de spirit hebben om mooie wedstrijden neer te zetten voor Thaikibo. Mooie afsluiting van het jaar!", aldus Dicky Ririhena gesteund door Melvyn Tombokan.