5
JEUGDIGE PUPILLEN THAIKIBO BIJ KICKBOKSGALA IN DEVENTER

Door Melvyn Tombokan.
Copyright: Thaikibo 2006.


Barneveld - Afgelopen zaterdag heeft Dick Ririhena van Thaikibo 2 jeugdige pupillen de ring laten betreden in Deventer. Rianne van den Brink (15 jaar) en Annerieke Brunekreef (17 jaar) mochten dit maal de eer verdedigen van Thaikibo. Met ondersteuning van Johan Doppenberg en Melvyn Tombokan reisde de vijf vertegenwoordigers van Thaikibo af naar Deventer.

De eerste die halverwege het gezellige gala van Sportschool Akdeniz mocht aantreden was de 15 jarige Barneveldse Rianne Van den Brink. De handschoenen werden gekruist met Michelle Vanne van sportschool Lloyd van Dams uit Utrecht. Beide kickboksters hadden naast dezelfde leeftijd ook nog eens exact hetzelfde gewicht. In de partij van 3 ronden over 1 minuut (jeugd partij) ging het er op veel momenten erg ruig aan toe. Ondanks de jeugdige leeftijd leek het er veelvoudig op dat twee volwassenen hun partij aan het kickboksen waren.

In de eerste ronde was het Vanne die vooruit bokste en het Rianne van den Brink soms best lastig maakte. Vooral de stoten kwamen soms goed door. Van den Brink had dat al wel snel in de gaten en counterde er lustig op los. Vooral erg harde low kicks werden gebruikt als antwoord op de stoten series van de Utrechtse.

Bloedneus
De tweede ronde ging meer gelijk op. Zowel Rianne van den Brink alsook Michelle Vanne waren goed aan elkaar gewaagd. Het verschil in wedstrijd ervaring was objectief gezien niet duidelijk. Vanne heeft reeds 3 wedstrijden gekickbokst daar waar Rianne van den Brink haar debuut maakte. Normaliter is dat verschil goed zichtbaar in het overwicht dat de één heeft ten opzichte van de ander. Van den Brink was daarop een leuke uitzondering. In deze ronde kreeg de Barneveldse wel een bloedneus als resultaat van een slagenwisseling tussen beide. Ook hier was Rianne van den Brink niet van onder de indruk en ging het gevecht met overtuiging aan.

De derde ronde had ook geen echte winnaar. In de stoten was Michelle Vanne de sterkere, in de trap technieken was het vooral Rianne van den Brink de betere. Ook in deze ronde bleef de neus van Van den Brink bloeden. De scheidsrechter moest even de partij stop zetten om dit nader te bekijken. Dit haalde Rianne van den Brink wat uit het ritme. Ze vocht de partij verder netjes uit maar had helaas niet een puntenoverwicht kunnen realiseren. Winnaar aan het einde van de partij werd Michele Vanne.
Annerieke Brunekreef uit Kootwijkerbroek was de tweede pupil van Ririhena. Zij mocht aantreden tegen Marjanne van der Mheen van sportschool Freestyle Gym uit Amersfoort. Deze 17 jarige Amersfoortse heeft inmiddels 7 wedstrijden achter haar kiezen. Ook hier is er een ervaringsverschil van jewelste. Voor Brunekreef geen probleem zo bleek gedurende de partij van drie ronden á 1,5 minuut. De gehele wedstrijd is te typeren als een gelijke strijd tussen twee jonge dames die konden kickboksen als volwassen mannen. Het publiek vond dat ook en was de hele wedstrijd beide kickboksters aan het aanmoedigen.

Ronde één was voor Brunekreef wat onwennig. Ze was zichtbaar nog aan het zoeken hoe te bewegen in de ring en tegelijkertijd bezig zijn met de wedstrijd. In deze ronde was er een licht overwicht van de Amersfoortse. De tweede ronde hervond Brunekreef zich. De strijd ging meer gelijk op en het werd een ware titanenstrijd. Beide gaven elkaar geen moment rust en er werd over en weer keihard geknokt voor ieder punt. De Kootwijkerbroekse liet zich niet weg zetten door Marjanne van der Mheen. De combinaties van Van der Mheen waren niet iets meer uitgebalanceerd dan die van Brunekreef. Ongetwijfeld is de ring ervaring en de omgang met de spanning die dit met zich mee brengt hier debet aan. Annerieke Brunekreef was deze ronde wel de betere bokser.

Dit zette zich in de laatste ronde verder voort en het tempo werd tussendoor nog eens extra verhoogd. Het was het betere bokswerk van Brunekreef en Van der Mheen die net even meer overwicht had in de stoot- trap combinaties. Ook hier werd er over en weer geen enkel moment ruimte gegeven aan elkaar. Na het eindsignaal vielen beide strijders elkaar in de armen. Met een licht voordeel won Marjanne van der Mheen.Lofzang
Tevredenheid was er bij Ririhena. Hij toonde zich erg gelukkig met de inzet en manier van boksen van beide jonge pupillen. "Ze hebben beide alles gegeven wat ze konden. De onervarenheid ten opzichte van hun tegenstanders heeft gezorgd voor het uiteindelijke resultaat." Daarmee is de lofzang over de twee jonge dames nog niet klaar bij Ririhena: "Het geweldige aan dit alles is dat ze ondanks hun jonge leeftijd, onervarenheid en relatieve korte tijd dat ze zich bezig houden met kickboksen ze de ring in zijn gestapt met de wil om te winnen! Dat zit in de mentaliteit en attitude van die meiden en dit is een mooi voorbeeld voor overige pupillen......het willen winnen!"