5


VEEL BEWOGEN KICKBOKS-WEEKEND VOOR THAIKIBO

Afgelopen weekend was voor Thaikibo de start van het nieuwe kickboks-seizoen. Er stonden op zowel zaterdag als zondag 2 gala's op het programma waar Dicky Ririhena's Thaikibo pupillen voor uitgenodigd waren. Het werd een veel bewogen weekend voor Thaikibo.

Zaterdag 1 oktober Amersfoort


Zaterdag stonden Tom Bennink en Serdar Celebi in de ring. Celebi maakte zijn debuut in de ring en Bennink maakte zijn debuut in de C klasse.
Celebi kon aantreden tegen Arno Plug van Team ReLex uit Amersfoort. Het was een enerverende partij met een glansrol voor de Barnevelder Celebi. Hij maakte het Plug gedurende de gehele wedstrijd erg moeilijk. Serdar Celebi bokste continu in zijn vooruit en scoorde met harde stoten naar het hoofd en veel stoot combinaties naar het lichaam van Plug. Celebi sloot deze combinaties eigenlijk altijd af met rondwaartse trappen naar het lichaam van Arno Plug. Deze wist eigenlijk niet zo goed hoe hij om moest gaan met de wervelwind Celebi. Plug lukte het niet te ontwijken of te blokkeren. De wilskracht hield Plug echter op de been. Die kon Celebi helaas niet breken. Celebi won zijn wedstrijd soeverein op punten; de jury besliste unaniem.
Tom Bennink uit Voorthuizen kon zijn opwachting maken in zijn eerste C klasse wedstrijd. Een niveautje hoger en dus ook tegenstanders die net als Bennink al wat ring ervaring hebben. De partij van Bennink stond derhalve als hoofdpartij geplaatst die avond. Tom Bennink kon aantreden tegen Mohammed Mardinly van sportschool Kurosaki. De wedstrijd beloofde enerverend te worden. Beide heren waren erg technisch en vol energie. In de eerste halve minuut ging de strijd gelijk op. Bennink nam veel het initiatief en Mardinly counterde uitstekend. Vanuit het niets was er een razendsnelle en snoeiharde linkse 'mawashi geri' (rondwaartse hoge trap naar het hoofd) van Mardinly. Bennink wilde net een schijnbeweging maken om vervolgens aan te vallen, maar dat werd wreed verstoord. De trap kwam vol op de kin van Bennink die hierdoor knock-out ging. Bennink werd uitgeteld en verloor de wedstrijd.
Schrikken
"Dat was wel schrikken voor ons allemaal. Het is en blijft een contact sport dus dit kan gebeuren. Samen met mijn assistent trainer Melvyn Tombokan hebben we besloten toch even langs het ziekenhuis te gaan. Het welzijn van mijn pupillen is erg belangrijk en in dit geval kies ik liever het zekere voor het onzekere", aldus Ririhena.

Zondag 2 oktober Nieuwegein

Zondag was er een groot georganiseerd gala in Nieuwegein waar Thaikibo ook voor uitgenodigd was. Op het programma in Nieuwegein stond 1 Nederlands Titel gevecht kickboksen op het programma en verder werd het programma aangevuld met prof kickboks- en free fight wedstrijden. Voorafgaand aan dit gala zijn er scouts die amateur talenten een kans willen geven om zich in de kijker te boksen. Thaikibo kreeg voor 4 boksers een uitnodiging. Uiteindelijk paste deze uitnodiging het beste in het jaar programma van Sjaak Dekker uit Putten en Peter van der Steeg uit Barneveld. Dekker zit al wat wedstrijden in de C klasse en Van der Steeg maakte afgelopen zondag zijn debuut in deze klasse.
"Split decision"
Dekker
kon zich meten met Benito Linger van sportschool Van Dams uit Utrecht. Beide kickboksers waren aan elkaar gewaagd. Dekker was de initiatiefnemer en Linger was de counteraar. Het werd 3 ronden lang een spannende wedstrijd. Dekker zat zichtbaar niet lekker in zijn vel. Niet alles wat hij deed lukte optimaal. Toch bleef hij rustig en wilde hij in geen geval Linger de kans geven tot het opvoeren van de druk in de hoop hier een knock-out te forceren. In de derde ronde kreeg Dekker wel een linkse 'mawashi geri' te incasseren. Dekker nam hiervoor de verplichte 8 tellen in ontvangst. Gedurende de rest van de 3e ronde was Sjaak Dekker weer wakker geschud. De Puttenaar bleef Linger najagen maar kon helaas geen knock-out realiseren. De jury was verdeeld. 2 jury leden vonden Linger de winnaar en 1 Dekker. Winnaar door 'split decision' werd Linger uit Utrecht.


Peter van der Steeg mocht aantreden tegen Daan Kortland van sportschool Stekelenburg/De Vries uit Nieuwegein. Voor beide heren was het niet voor het eerst dat ze elkaar tegen kwamen. Vorig jaar hebben deze mannen reeds eerder een wedstrijd tegen elkaar gebokst. Dit was een re-match voor Peter van der Steeg op zijn verloren wedstrijd van eerder. Het was een van de hoofdpunten van de avond. De wedstrijd leek niets op de vorige partij. Beide mannen hadden hard getraind en hun tactiek ook veranderd. Het was een 3 ronden lange strijd tussen twee zwaar gewicht titanen die elkaar met alle middelen probeerden de wil op te leggen. De eerste twee ronden bouwde Kortland een kleine voorsprong op door te scoren met low kicks. Peter van der Steeg zat evenals Sjaak Dekker niet helemaal lekker in zijn vel. De druk van de re-match was toch aanwezig. Een extra prikkel na de tweede ronde door trainer coach Ririhena was nodig om Van der Steeg extra zijn best te laten doen. Met volle overgave stortte de Barnevelder zich in de strijd. Hij scoorde veel met goed bokswerk. Een onachtzaamheid van Van der Steeg halverwege de laatste ronde kostte hem de verplichte 8 tellen. Een directe stoot van Kortland kwam precies aan. Peter van der Steeg bokste zijn partij echter goed uit. Helaas geen winst voor Van der Steeg. Kortland kreeg het jury voordeel en won dus op punten.Uiteindelijk was Ririhena toch niet ontevreden. Voor Ririhena was het een intensief weekend. "Het was een heel mooi weekend ondanks dat de resultaten niet helemaal zijn wat je hoopt dat ze wel worden. Serdar heeft echt hartstikke goed gekickbokst. Hij zette een hele mooie partij neer en ik hoop hem snel weer te zien in de ring. Bij Peter en Sjaak ging het allemaal net even niet goed genoeg. Tja, als het er niet allemaal uit komt waarop je lang en hard getraind hebt is dat best jammer. Ze hebben toch op wilskracht de partij proberen om te keren. Dat ziet het publiek en die hartstocht is ook een belangrijke verdienste. Gelukkig gaat het inmiddels wel beter met Tom. Hij heeft weer zin om snel te trainen. Dat is een goed teken maar voorlopig zal hij even rust moeten houden om voldoende te herstellen.", aldus Ririhena.