5


OPEN DAG THAIKIBO SPORTS

Het is inmiddels ruim 3 weken geleden dat sportschool Thaikibo Sports uit Voorthuizen een Open Dag had georganiseerd met onder meer een clinic van Tyrone Spong.
Met medewerking van SKMO cursisten Robin de Vries, Eduaro Caci en Joost Elderink is deze dag met succes georganiseerd. E.e.a. als onderdeel van hun examen.

Aerobics
De dag begon om 12:30 met de aerobische sporten. De aanloop liet wat op zich wachten, maar tijdens het populaire Zumba was de sporthal bij Het Trefpunt in Voorthuizen reeds goed gevuld. Tonia van der Rijcke en Dicky Ririhena zorgden voor een spontane en leuke les. De deelnemers lachten veel, maar zorgden er wel voor dat de oefeningen serieus werden uitgevoerd. Alle leeftijden waren uiteindelijk vertegenwoordigd.

Tyrone Spong
De clinic met Spong was druk bezocht. Zo rond de 70 deelnemers waren op dit evenement af gekomen. Veel mensen zijn er via het internet aangemeldt (www.mixfight.nl) maar ook veel mond op mond reclame zorgden voor een volle sporthal. Namens Thaikibo nogmaals dank voor jullie komst en tomeloze inzet .... het slechte weer trotserend: een dubbel chappeau!

De deelnemers kwamen van dichtbij en veraf. Een kleine selectie van de aanwezige sportscholen: Bunschoten (Waltman Gym), Spakenburg (Cool Gym), Nijkerk (Muay Thai Den Haag (Bushido), Ede (B.A. Physical), Enkhuizen (Sportschool Enkhuizen), Haarlem (MT), Drachten en Utrecht. Allemaal aanwezig voor -zo bleek achteraf- een leuke en leerzame clinic van Tyrone Spong die de verwachtingen overtrof.

Het programma van Spong was vrij eenvoudig maar wel doeltreffend: warming-up, technieken (in verschillende intensiteit) wat kracht oefeningen en als afsluiter leuke tactische tricks voor tijdens het clinchen. De deelnemers genoten met volle teugen en Spong heeft iedereen aandacht gegeven. Niet weglopen na een korte individuele uitleg ... even blijven staan en kijken of de opdracht goed is over gekomen om daarna te complimenteren!

De uitleg was prima bij de technieken die hij deed; altijd het uitleggen 'waarom' een techniek effectief is zodat iedereen snapt waarom je dat juist op die manier moet uitvoeren en niet op een andere manier. Technieken
lekker 'old-school' en met de nodige dosis humor door Spong uitgelegd. De youtube filmpjes geven een mooie impressie van de dag.

Na 2,5 uur was de pijp bij iedereen wel leeg. Een half uur langer dan oorspronkelijk bedacht; iedereen zat lekker in de 'flow' en ook Spong was zichtbaar geamuseerd en hield zich totaal niet bezig met de tijd. Cursisten Elderink en De Vries hebben hun diploma tot Assistent Leeraar van het SKMO uit handen van Tyrone Spong mogen ontvangen en tevens werden Paul Vos (Hoofd Sponsor) en Heino Heiwegen (Management Team Mr. Perfect) aan het einde bedankt voor hun bijdrage.

Al met al een hele mooie dag voor Thaikibo Sports. De foto's zijn inmiddels online in onze fotogallery. Nogmaals voor iedereen die geparticipeerd heeft met de sporten en voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet om de dag mogelijk te maken, hartelijk dank!

Namens Thaikibo Sports,

Dicky Ririhena