5


THAIKIBO SUCCESVOL UIT 'WEDSTRIJDEN-WINTERSLAAP'.

Door Melvyn Tombokan.
Copyright: Thaikibo 2009

Na een kleine periode van afwezigheid in het kickboks wedstrijd circuit, is Sportschool Thaikibo/SC Putten opnieuw gestart … en met overweldigend succes. De afgelopen periode is er bij Thaikibo hard gewerkt om een groep enthousiaste jonge kickboksers gereed te maken voor wedstrijden. Ririhena heeft zijn organisatie aanpak wat aangepast en heeft nu Melvyn Tombokan als trainer en coach aangesteld voor de wedstrijd groep. Tombokan begeleidt deze groep intensief met wedstrijd- en conditie trainingen en voedingsadvies.

In Spakenburg was afgelopen zaterdag de eerste test voor deze nieuwe aanpak met twee pupillen van Ririhena en Tombokan. Het tweetal dat mocht gaan aantreden waren Patrick van de Kraats uit Kootwijkerbroek en Tristan Mooij uit Putten in respectievelijk de elfde en twaalfde partij van een uitgebreid en heel gezellig kickboksgala.

Uitputtingsslag
Patrick van der Kraats mocht het opnemen tegen de uit Spakenburg afkomstige Jacco van Twillert. Zonder dat beide het van te voren wisten zou het een flinke uitputtingsslag worden. Patrick begon scherp. Hij zette van het begin meteen de druk op Van Twillert die daar zijn draai in moest vinden. Veel bokswerk van Van de Kraats waar Jacco van Twillert zich even geen raad mee wist en daarom zijn heil zocht in het clinchwerk. In de eerste ronde tijdens een van de clinch momenten gaf Patrick van de Kraats per ongeluk een knie in het kruis van Van Twillert. Zonder pardon gaf de scheidsrechter hiervoor een openbare waarschuwing wat in de scorekaart een punt aftrek voor Van de Kraats opleverde.
Gedurende de tweede ronde kreeg Van de Kraats meer grip op zijn tegenstander. In het begin ging de strijd gelijk op en waren er momenten dat het er wild aan toe ging. Patrick van de Kraats probeerde veel te combineren met stoten en trappen en Van Twillert die zocht zich al boksend het lijf aan lijf gevecht op. Ook in deze ronde veel clinchwerk en knie technieken waar Van de Kraats meer scoorde van Van Twillert. Halverwege deze ronde was er een omslagpunt. Jacco van Twillert kon het tempo van Patrick van de Kraats niet meer volgen en Van Twillert was zichtbaar blij toen de bel klonk voor de rust. In de rust kreeg Patrick de opdracht van Ririhena en Tombokan om continu de druk hoog te houden. Van Twillert was vermoeid en dat moest worden uitgenut.

De laatste ronde begon voor Van Twillert goed. Hij viel meteen aan met een serie stoten die Patrick even moest wegslikken. Hierna was Van de Kraats er klaar mee. Patrick ging over in de zesde versnelling en Jacco van Twillert moet het spervuur aan stoten en trappen incasseren. Van de Kraats bleef doorgaan totdat de trainer van Van Twillert, Wim Koelewijn van Cool Gym Spakenburg, heel verstandig de handdoek in de ring gooide. Winnaar door opgave: Patrick van de Kraats.
Meteen na deze wedstrijd klom Tristan Mooij in de ring. Hij mocht het opnemen tegen de broer van Jacco, Zeger van Twillert die net als zijn broer traint bij Cool Gym in Spakenburg. De psychologische oorlogsvoering vond al plaats toen de heren de ring betraden. Een heuse 'staredown' zoals je dat op televisie ziet bij de superprofs van de K1.

Powerhouse
Net zoals in de vorige partij begon deze wedstrijd met veel vuur van beide kickboksers. In een spervuur aan stoten en knieën over en weer kreeg van Van Twillert een knie op zijn ribben waardoor hij achterover viel en tijdens de val gaf Mooij wederom een knie die helaas onopzettelijk het hoofd van Zeger van Twillert trof. Hiervoor gaf de scheidsrechter terecht een 'time out' en de verplichte 8 tellen rust voor Van Twillert om te herstelen. Mooij kreeg een openbare waarschuwing hiervoor en daarmee ook een punt aftrek door de jury.

Zeger van Twillert liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en knokte door. Beide kanten scoorde gelijk op waarbij harde low kicks van Tristan Mooij en goede stoten van Van Twillert elkaar in balans hielden. Door de punten aftrek ging de eerste ronde naar Van Twillert.


De tweede ronde werd gedomineerd door Tristan Mooij die op een paar momenten erg dicht bij een knock out zat. Directe stoten en wederom heel harde low kicks brachten Zeger van Twillert vaak in gevaar. Van Twillert is een goede kickbokser met een goed tactisch inzicht en hij wist zich hier goed uit te redden door op tijd weg te stappen en waar mogelijk toch te counteren. Van Twillert had zichtbaar moeite met de druk die Tristan Mooij uitoefende.

De derde ronde was snel voorbij. Ook Mooij gooide er een tandje bij op aanwijzing van zijn hoek. Van Twillert deed wat hij kon maar kon het 'powerhouse' kickboksen van Tristan gewoonweg niet meer bij houden. Ondanks dat Mooij mentaal wat geblokkeerd was door de zenuwen, heeft hij zijn tegenstander kunnen overrompelen met zijn uithoudingsvermogen en mentale overwicht. Nog binnen een minuut wierp een verstandige Wim Koelewijn van Cool Gym de handdoek in de ring om grote schade aan zijn pupil te voorkomen. Ook hier een winnaar door opgave, Tristan Mooij uit Putten.Thaikibo / SC Putten was erg tevreden. Dicky Ririhena: "De jongens hebben het fantastisch gedaan! Ik ben heel bij met het resultaat. Tristan en Patrick hebben ondanks de zenuwen die hen af en toe blokkeerde door de juiste mindset en een goede conditie de wedstrijd kunnen winnen. Voor ons een heel mooie opening van ons wedstrijd seizoen. Onze groep is bijzonder gemotiveerd en heeft veel plezier in het kickboksen. Een goed begin van hopelijk meer successen."


Wedstrijd trainer Melvyn Tombokan over de wedstrijden: "Er is keihard gewerkt aan de conditie van de groep. De Patrick en Tristan hebben het prima gedaan. Het is in de wedstrijd trainingen vaak afzien voor de jongens maar met een goede 'periodisering' kunnen de jongens op het juiste moment vlammen. Dat is duidelijk." Over zijn debuut als wedstrijd trainer zegt Tombokan: "Dicky heeft mij het vertrouwen gegeven dit te doen en ik ben hem erg dankbaar daarvoor! Het resultaat van vandaag vloeit voort uit een geweldige samenwerking wat al jaren plaatsvindt. Een verdienste waar Dicky met zijn jaren lange ervaring het fundament voor heeft gelegd."

21 november a.s. zal Thaikibo ook present zijn op het super kickboks spektakel "Its Showtime". In de Veluwhal met Patrick van de Kraats en Marc van Stormbroek.