5

VERSLAG ZATERDAG 12 FEBRUARI NIJKERK.

Door Melvyn Tombokan.
Copyright: Thaikibo 2011


Afgelopen zaterdag 12 februari stond Thaikibo Sports / S.C. Putten in de ring in een erg leuk georganiseerd gala door Waltman Gym en Muay Thai Nijkerk. In de aula van de Groenhorst College in Nijkerk stond de ring en iedereen kon de wedtsrijden perfect zien vanuit elke hoek. Complimenten van ons voor de manier waarop dit gedaan is. De sfeer was ook erg goed; geen wanklank gehoord of gezien en de deelnemende sportscholen waren allemaal erg sportief en vriendelijk. Dit dient is een vermelding waard! Namens Thaikibo / S.C. Putten waren Betthina de Ruiter, Marc Stormbroek en Wim de Ruiter de deelnemers op dit "instap wedstrijd"-gala.

Wim kon als eerste aantreden in de 6e partij. Zijn tegenstander kwam van Elsomo Gym uit Marum. Een gym die evenals Thaikibo een lang en rijk verleden heeft. Ondergetekende heeft in 1988 daar nog een wedstrijdje geknokt ;-). Anyway, Wim had een leuke technische tegenstander te pakken die ook zin had om te knokken zo bleek. Beide rondes domineerde Wim. Directe stoot combinaties gevolgd door een rechter low kick vlogen er bij bosjes uit. Wim zijn opponent was erg bewegenlijk maar moest met name in de 2e ronde veel op zijn benen nemen waardoor hij minder bewegenlijk werd. Dat gaf Wim de mogenlijkheid om zijn tegenstander eruit proberen te halen door extra pressie te zetten en voor de KO te zorgen. De man uit Marum gaf niet op en knokte gewoon mee! Een heel mooie partij; technisch en tactisch goed gevochten door Wim en verdient een punten overwinning voor Wim.

Betthina was als eerste partij na de pauze. Lang verwacht voor Betthina aangezien ze eigenlijk vorige week wilde boksen in Almelo en dat daar helaas op het laatste moment de spreekwoordelijke stekker eruit gehaald was. Nou, haar tegenstander in Nijkerk was een ervaren dame. Zij woog 3,5 kilogram zwaarder en had tevens al een winst partij op haar naam. Geen makkelijke klus dus als je voor het eerst in de ring staat. Betthina is geen vluchter dus staat ze haar 'mannetje' en trad ze aan tegen de uit Drenthe afkomstige vechtster. De eerste ronde werd gedomineerd door Betthina. Continu was er druk van Betthina met stoten en trappen. In alle combinaties mogelijk. Betthina bewoog goed en wist ook de meeste counters van haar tegenstander af te stoppen of te ontwijken. Het was erg lastig voor haar tegenstandster om grip te krijgen op de partij; dit was wel de verdienste van Betthina. Einde van de eerste ronde kreeg Betthina wel een flinke rechtse 'peut' te slikken. Hoe dan ook, de eerste ronde was op naam van Betthina.

Ronde twee begon ook goed. Weer pressie van Betthina maar in de eerste minuut was duidelijk dat haar tegenstander nieuwe instructies had gekregen van haar coaches. Betthina drukte; haar tegenstander ving deze op en kwam met harde stoten in de counter door. Na een paar stoot combinaties moest Betthina 8 tellen rust in ontvangst nemen. een terrechte beslissing van de scheidsrechter. Hierna rook de Drenthse tegenstander bloed bij Betthina en ging voor de killer KO. Na wederom een serie stoten moest ingegrepen worden door de scheidsrechter. Haar tegendstander had goed geanticipeerd op de situatie en Betthina moest veel nemen en helaas verloor Bettina de wedstrijd door TKO.

Laatste partij voor ons was een klus voor Marc. Een behoorlijke klus ook. Marc is voor zijn werk veel in het buitenland en heeft niet altijd de mogenlijkheid om in het reguliere proces van de wedstrijdvechters mee te
trainen. Desondanks toch dapper om een partij aan te nemen. Zijn tegenstander kwam uit Woerden en was een koele kikker. Eentje waarvan je kan zien dat ie het kickboksspelletje snapt. Des te verassender voor hem was het dat Marc met zijn Taekwondo achtergrond vanuit de meest onlogische posities aan het trappen geslagen was. Voor Marc ligt dit erg dicht tegen zijn vechtsport-genen. Hij trapt makkelijk en creert daarin de openingen. Een ietwat onorthodoxe kickboksstijl die wel werkt. Zo bleek ook gedurende de eerste ronde. De ene hoge trap na de andere; vanuit de clinch afklemmen, weg draaien en weer met trappen terug komen. Achterwaards; hoog, laag .... noem maar op. Zijn tegenstander werd er behoorlijk gefrustreerd van. Dat leverde hem een gele kaart (openbare waarschuwing) op voor opzettelijk natrappen (of althans de bewegingen daarvoor inzetten).

In de rust kreeg Marc de opdracht om meer met zijn directe stoten te gaan werken en voorwaardse trappen; consolideer je voorsprong. Zijn tegenstander zou ongetwijfeld de aanval zoeken dus daarmee kon hij zijn tegenstander afstoppen. Niet zo makkelijk als je vooral van trappen houdt zoals Marc. In de eerste 30 seconden was Marc nog volop aan het trappen. Zijn conditie was echter niet goed genoeg om de druk van zijn tegenstander goed te pareren. De volgende anderhalve minuut was er 1 van overleven. Vermoeidheid sloeg toe
en daardoor lag Marc vaak op de grond. Vervelend voor zijn tegenstander maar begrijpenlijk voor ons waar dat vandaan komt. Op enig moment kreeg Marc 8 tellen verplichte rust als 'anctie tegen het 'spel-bederf'. Daar was de voorsprong uit handen gegeven. Marc deed verder wat hij kon en vermoeid haalde hij het einde van de tweede en laatste ronde. De uitslag was onbeslist en dat is een eerlijke uitslag.

Dicky en ik zijn tevreden over de gang van zaken. Iedereen heeft het goed gedaan en heeft geknokt voor wat ze waard zijn. Inzet en mentale kracht bepaald toch echt of e je in de ring kan handhaven of niet! Wim heeft lang
getraind en eindelijk een partij. Goed geknokt en vooral op de manier die we er in hameren tijdens de trainingen. Oefening baart kunst! Betthina is als dame toch een 'echte vent met kloten'. Geknokt voor iedere centimeter en ook al heeft ze verloren, een winnaar voor ons in ieder opzicht. Klasse! Marc heeft erg weinig voorbereiding gehad en een fysieke achterstand. Ondanks dat ie letterlijk voor hetere vuren gestaan heeft is was dit geen makkelijke klus zo bleek achteraf. Hij heeft gevochten en wilde niet opgeven en daarmee een onbeslist eruit gehaald tegen een heel goede tegenstander. Knap stukje karakter!

Cecile staat 6 maart in de ring in Houten. Ook zij krijgt een mooie tegenstander waar tegen ze moet knokken. Komt allen; net zoals hier in Nijkerk! Het was fijn om iedereen te zien en vooral ook om iedereen te horen. Als je in de ring staat zijn dat de dingen die er toe doen!

Tot 6 maart in Houten en houd de site in de gaten voor de tijden en de adresgegevens.

Osu,

Dicky & Melvyn