5

VERSLAG ZONDAG 11 APRIL IN DEVENTER.

Door Melvyn Tombokan.
Copyright: Thaikibo 2010


Hallo iedereen,

een korte terugblik op het gala van 11 april j.l. in Deventer. We zijn vertrokken om 12 uur vanaf de dojo in Voorthuizen en waren lekker op tijd in Deventer. Daar snel even wegen en een medische check; beide jongens prima op gewicht (!) en de medische check ook goed doorgekomen. Het grote wachten tot de finale matchmaking was begonnen. Rond de klok van 2 uur was dan eindelijk duidelijk. Beide hadden een partij:

Cor trad aan tegen Aron Isik van Budo Aykac (63kg max) en Patrick had een andere tegenstander dan opgegeven; Mutlu Ufuk van Akdeniz Gym. (max 70)

Meteen na het bekend maken heeft Dicky Patrick ingetaped en ik 'deed' Cor zijn vuistjes. Daarna Cor als eerste opwarmen en dat ging prima. De stoten en trappen waren scherp, de blik in zijn ogen was goed en er was een gezonde spanning voor Cor. Prima zo. Op naar de ring.

De wedstrijd gaf eigenlijk maar 1 beeld. Cor die heel goed bokste en daarin goed combineerde en vooral overheersde op alle vlakken gedurende de gehele partij. Het eerste contact was een afhouder van Cor die Aron naar de grond slingerde en hem bijna tussen de onderste touwen liet landen. De toon was gezet. Boksen en heel veel knieen brachten Aron op heel veel momenten aan het wankelen maar hij bleef staan ondanks heel harde combinaties van Cor. Cor kletste er alles lekker op en luisterde de hele partij heel goed naar Dicky en mij.

In de laatste ronde had eindelijk Cor zijn gebeuk effect; 8 tellen die Aron Isik moest slikken. Hierna bleef Aron gewoon overeind ondanks de aanvalsdrift van Cor die hierna volgde. Veel respect voor Cor zijn tegenstander! Bij de laatste bel was het voor ons allemaal duidelijk: Cor had gewonnen op unanieme beslissing en had over 3 rondes alle rondes unaniem de jury weten te overtuigen. Een uitstekende partij neergezet door Cor.

Daarna was het even wachten omdat Patrick als 16e partij ingeroosterd stond. Na de pauze langzaam opwarmen. Patrick kletste er lekker op los op de wandjes en was in een mum van tijd al lekker warm. We hebben een vaste ritueel met de jongens waarin zij tijdens het insmeren hun ogen sluiten en zich daarmee afsluiten voor de omgeving door geconcentreerd te luisteren naar mijn stem. Hierdoor ontstaat er een volledige focus op wat er gaat gebeuren in de ring. Ook bij Patrick deden we dat en bij het openen van de ogen was zijn blik goed; gefocussed en scherp!

Toen naar de ring om te knokken. De eerste slagenwisseling was explosief aan beide kanten. Mutlu was wel degene die aan het langste eind trok want in een moment van onachtzaamheid van Patrick landde er een rechtse stoot op de kaak van Patrick. De scheidsrechter greep terecht in voor 8 tellen rust. Daarna bleef Mutlu de druk opvoeren en Patrick zag geen kans om dat om te buigen ondanks dat hij dat wel heel erg goed probeerde met afhouders en stoten. Nog aangeslagen van de eerste 8 tellen kreeg Patrick in een slagenwisseling eerst een rechtse directe te verwerken met kort daarop een linkse directe en een rechtse mawashi geri in zijn nek. De scheidsrechter bedacht zich geen moment en greep in. Eerst wilde hij weer 8 tellen geven maar gaf al heel gauw aan dat de wedstrijd gelopen was en stopte de partij. De terechte winnaar was Mutlu Ufuk van Akdeniz door interventie van de scheidsrechter (TKO). Jammer voor Patrick.

Patrick herstelde nog voordat hij de ring uit ging en zei nog: "nou, dat ging snel; voordat ik begon was het eigenlijk al over.". Gelukkig zei hij dat met een glimlach.

You win some, you lose some. Mooie partijen neer gezet door beide heren en ondanks het verlies van Patrick zijn Dicky en ik helemaal niet ontevreden. Integendeel. Het is wel goed om te zien hoe de wedstrijden zijn gegaan omdat je hiermee weer dingen kunt verbeteren voor de volgende keer.

Planning zoals dat eruit ziet is 8 mei a.s. in Almelo. Hou de site in de gaten voor de details ;-).

Osu,

Dicky en Melvyn